Σχετικά με εμάς

Σχετικά με εμάς

Χαιρετισμός

Αγαπητοί φίλοι του βιβλίου και της γνώσης,

Σας καλωσορίζουμε στον διαδικτυακό μας χώρο και στοχεύουμε σε πνευματικές αναζητήσεις και συναντήσεις… εσείς να γνωρίσετε εμάς κι εμείς εσάς!

Ο Άνθρωπος είναι σημαντικός.

Ο Νους του ανθρώπου ανεκτίμητος.

Όμως, υψίστη όλων είναι η Ψυχή!

Ο άνθρωπος, από όποια χώρα και αν προέρχεται, ό,τι χρώμα κι αν έχει, σ’ όποια φυλή κι αν ανήκει, είναι ένα ον με Νου και Ψυχή.
Αυτή είναι και η αληθινή αξία του.

Ο εκδοτικός μας οίκος ελπίζουμε να φιλοξενήσει ιδέες, παραμύθια και ιστορίες που θα είναι για τους ανθρώπους ωφέλιμα.

Ο ιδρυτής αυτού του οίκου, Ιωάννης Ελπιδοφόρος Προφήτης, έλκει την καταγωγή του από το νησί της Νάξου και μάλιστα από τους παππούδες και των δύο γονέων του από τα γένη Παραβατού (Ποταμιά), Κονδύλη και Μπαϊρακτάρη (Κόρωνος).

Τιμώντας τους προπάππους του, ονόμασε αυτόν τον εκδοτικό οίκο «Νάξιος».

Γιατί ο Νάξιος είναι στον Νου άξιος!

Σας ευχαριστούμε

Ο εκδοτικός οίκος «Νάξιος» δύναται να προμηθεύσει τα βιβλία του σε καταστήματα, μόνο μέσω χονδρικής πώλησης και με Φ.Π.Α. 6%.

Για να ενημερωθείτε για περισσότερους τρόπους να προμηθευτείτε τα βιβλία μας, πατήστε εδώ.

Γιατί ο Νάξιος είναι στον νου άξιος;

Είναι γνωστός σε όλους ο Μύθος του Θησέα, όπου όταν σκοτώνει τον Μινώταυρο μέσα στον Λαβύρινθο με την βοήθεια της Αριάδνης, φεύγουν μαζί από την Κρήτη και σταματούν στην νήσο Νάξο. Εκεί, σύμφωνα με τον Μύθο, ο Θησέας εγκαταλείπει την Αριάδνη και πλέει για την Αθήνα, χωρίς αυτήν.

Καθώς οι Μυθολογικές ιστορήσεις είναι αφελείς ή συνήθως δεν έχουν λογικούς συνειρμούς, ο αναγνώστης μπορεί να υποψιαστεί ότι κρύβονται άλλα δεδομένα, τα οποία μπορούν να αποκαλυφθούν με τον Κώδικα του Έλληνος Λόγου, του Σημαιοφόρου Θεολόγου (www.ramafa.gr).

Ο Θησεύς είναι ένας «τιθασεύς», που καλείται να τιθασεύσει την πορεία του στον Λαβύρινθο του Νοός του, να καταργήσει τον Μινώταυρο, που συμβολίζει τα άγρια πάθη και τον στερεοποιημένο νου, όπως και να ορίσει μια νέα πορεία στην πόλη του, ταις Αθήναις, δηλαδή εκεί όπου «θεώνται και φανερώνονται στον Νου οι αιώνιες δυνάμεις». Δεν είναι τυχαίο που «αι Αθήναι» ήταν η ιερή πόλη της Αθηνάς, Θεάς της Σοφίας.

Ο Νους είναι, από μόνος του, ένας Λαβύρινθος και η περιήγηση σ’ αυτόν κάνει τον άνθρωπο έρμαιο των παθών και της ασκόπου περιπλανήσεως, χωρίς ελπίδες να βρεθεί η άκρη, αν δεν βοηθηθεί από την Αριάδνη.

Η Αριάδνη, είναι αυτή η ανώτερη Διάνοια, που βοηθά τον κάθε Θησέα να περιπλανηθεί, αλλά και να βγεί νικητής από τον Λαβύρινθο. Έτσι, παρέχει στον τιθασευτή του Νοός, Θησέα, τον Μίτο (δηλαδή τον ειρμό) ώστε να συνδέσει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται για να ολοκληρώσει την πορεία του στον Λαβύρινθο, να βγει νικητής και να γίνει Νάξιος, δηλαδή «στον νου άξιος» αφού, κατά την ιστόρηση του μύθου, ο Θησέας φτάνει στη νήσο Νάξο (δηλαδή φτάνει στο επίπεδο της νοήσεως ενός αξίου νοός).

Εκεί αφήνει την Αριάδνη, γιατί δεν την χρειάζεται πλέον, όπως ένας άξιος νους αφήνει τον δάσκαλο ή το σχολείο που αποφοίτησε, για να προχωρήσει περαιτέρω.

Με την επιστροφή του Θησέα στο βασίλειό του, μοιραία, καταργείται η βασιλεία των γαιωδών σωμάτων (Αιγέας). Ο Θησεύς «οικοδομεί» έναν νέο πολιτισμό, που βασίζεται στην χρήση του Νοός, στην εσωτερική αντίληψη και διάκριση του ΕΥ, του Καλού, που κρύβεται μέσα σε κάθε Άνθρωπο.     

Το ταξίδι της ανόδου του Θησέα έχει ως αφετηρία την ΚΡΗΤΗ, δηλαδή εκεί που «(το φως) κάτω ρέει και φανερώνονται στερεωμένα σώματα», όπου όταν ο Θησέας διεκπεραιώσει τον άθλο να δαμάσει τις δυνάμεις του νοός του, γίνεται στον νου άξιος (ΝΑΞΙΟΣ) και ικανός να συνεχίσει το πνευματικό του ταξείδι προς την ΑΘΗΝΑ, δηλαδή «στην θέαση και την φανέρωση του φωτός στον νου».      

(Περισσότερες πληροφορίες και εκτενή αποκωδικοποίηση του Μύθου, με την μέθοδο του Κώδικα του Έλληνος Λόγου, θα βρείτε στο βιβλίο της Φωτεινής Τυράσκη «Φύση, Τέχνη και Υποσυνείδητα Μηνύματα» – Α’ μέρος, σελ. 223)                 

Ο Άνθρωπος είναι σημαντικός.
Ο Νους του ανθρώπου ανεκτίμητος.
Όμως, υψίστη όλων είναι η Ψυχή!
Αναπαραγωγή Βίντεο

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο facebook

Κύλιση προς τα επάνω