Φωτεινή Τυράσκη

Η Φωτεινή Τυράσκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Από μικρή ασχολήθηκε με τη μουσική, τον χορό, τη ζωγραφική, την χειροτεχνία, την ποίηση και τη φιλοσοφική σκέψη. Είναι πτυχιούχος των Τ.Ε.Ι. Αθηνών, της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών, του Τμήματος Γραφιστικής, με ειδικότητα στη Γραφιστική Κινηματογράφου, το Κινούμενο Σχέδιο και τα Ειδικά Εφέ.

Για αρκετά χρόνια εργάστηκε στον τομέα της Γραφιστικής, όχι όμως επάνω στην ειδικότητά της όπου, μόνο τα τελευταία 10 χρόνια, της δόθηκε η δυνατότητα να αναπτύξει και να δημιουργήσει οπτικοακουστικό υλικό, δρώντας εθελοντικά για την υποστήριξη του Κώδικα της Ελληνικής Γλώσσας, σε συνεργασία με την κυρία Βαρβάρα Σταγιάννου. Διάφορα έργα της έχουν παρουσιαστεί στo You Tube.

Έχει λάβει μέρος σε δεκάδες εκπομπές «ΕΛΛΗΝ ΛΟΓΟΣ», είτε ως παρουσιάστρια, είτε ως καλεσμένη, σε ιντερνετικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς:
της Τουρκίας (Ηχώ της Πόλης – Κωνσταντινούπολη),
της Αυστραλίας (2MM – Σίδνεϋ) και
της Γερμανίας (Greek Pulse – Στουτγάρδη).

Επίσης, τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την αρθρογραφία και την συγγραφή. Πονήματά της έχουν αναρτηθεί σε διαδικτυακές εφημερίδες και ιστοτόπους.

Ποιήματά της έχουν αναρτηθεί στο Αρχείο του Πανελλήνιου Πνευματικού Κέντρου «Φίλωνας» και έχουν δημοσιευτεί στο Ποιητικό Ημερολόγιο, κατά τα έτη 2014 και 2015, από τις εκδόσεις Ιωλκός.

Το βιβλίο «Φύση, Τέχνη και Υποσυνείδητα μηνύματα» εκδόθηκε το 2020 από τις Εκδόσεις «Νάξιος».

Φωτογραφία από την Μαρία Μπελαβγένη
Κύλιση προς τα επάνω